maanantai 15. heinäkuuta 2013

Marseille

Kätevästi pääsee kirjottaa blogia juna matkojen aikana! Meillä ei siis ollu nettiä Marseille hotellissa (hotels.com:lle lähtee kyl palautetta!) joten en päässy päivittämään tätä ja edellistä kirjotusta.. Anyway, toivottavasti joku jaksaa vielä lukea :) 

Junassa Montpellier -Marseille oli muute Leon tyttöystävä! 


Meidän Marseille visiitti loppui siis 5min sitten, ja nyt istutaan Junassa kohti Nizzaa. Junamatka kestää noin 2,5h ja liput maksoi 36€/hlö. Nää junat ja asemat on toiminu jotenki niin hyvin, ettei oltu edes ostettu junalipouja nyt etukäteen, vaan noustiin aamulla ajoissa että ehdittiin ostaa liput ennen lähtöä. Ja hyvin meni taas vaikka juna-asemalla oliki pieni pommiepäily ja osa asemasta suljettiin hetkeks. Jännittävää :) 

Marseille.... En ehkä suosittelis kenellekkää. Tai siis.. Nii, no en :D eri kulttuureissa ei oo mitää vikaa, mutta kun tiiviisti asutussa kaupungissa asuu ihmisiä jotka edustaa maailman jokaista maata ja heimoa, muistuttaa lopputulos kutakuinkin hernekeiton-ja kalakeiton sekotusta...Kauheeta sotkua ja haisee pahalle :D Kaupungissa oli jotenki aika levoton tunnelma, ja kerjäläisiä ja kadun asukkeja sai oikeestaan väistellä. Lisäks oli oikeesti ihmeellistä, miten pahalle tuo kaupunki haisi :/ oli pissaa ja kakkaa ja jotai muita vaikeemmin selitettyjä hajuja joka paikas. 


No anyway, mitä me ollaan nyt pari päivää tehty?! No ekana päivänä otettiin paikallinen bussi Notre Damen kirkolle, joka siis on vissii marseillen korkein kohta! Oli niin hienot ja hiljentävät maisemat. Ihanan värinen meri, kaupunki jonka likaa ei noihin korkeuksiin nähny. Ja todella hieno kirkko ja sen kappelit. Kirkko kierroksen jälkee mä sain vetää päikkärit ja Mathias lähti vähä kiertämään kortteleita. Oli niin ihanaa nukkua ilmastoidussa huoneessa taas :) illalla lähdettiin jo tavaksi muodostuneen kierroksen ravinnon etsinnässä :D Me ollaan ehkä semi vaikeita ihmisiä ton ruuan suhteen.. Tai siis ku kaikki maistuu ja sit pitäis löytää hyvä ravintola, hyvä tunnelma, hyvät hinnat jne jnejne... Ja vielä päättää mitä syötäis! välillä tuo ravintolan ettiminen voi kestää monta tuntia :D 

Onneks Mathias oli jo etukäteen päättäny että se haluaa Marseillessa syödä simpukoita joten ravintoloiden rajaus oli vähä helpompaa. Mä söin kasvis yrtti pastaa :) ai että mua otti päähän etten kans ottanu samaa annosta ku Mathias, ne oli niin hyviä!!!! :) no, mä taidan nyt Nizzassa sit ottaa oman annoksen :) simpukka annos (1kg), mun pasta ja viinipullo tuli kustantamaan 48€. 

Marseillen ravintoloiden menuut oli aika kala-äyriäis painotteisia, ja hinnat huomattavasti kalliimmat ku Montpellierissä. No toisaalta, siel satamas oli kyl muutama euro ja dollari upotettu niihin veneisiin ;) Että asiakaskunnalla on sit ehkä vähä enemmän hilloa pistää leivän päälle....

Toisena päivänä, hyvin nukutun yön jälkee lähettiin heti aamusta rannalle! Hotellipyyhkeet reppuun ja metroa kohti. Metrolla muutama asema johki suuntaan ja tarkotuksena oli ottaa bussi siitä eteenpäin. Mutta me sit käveltiin joku 30min siitä rannalle, koska oli 14.7... Ranskan itsenäisyyspäivä.. Tietysti... Eikö bussit kulkenu sitä tavallista reittiä koska siellä oli joku armeja esitys menossa. Tietysti. No, me äveltiin, ja ihan hyvin meni :) 

Kaikki tietää mitä rannalla tehdään, joten siitä aika lyhyesti. Oli lämmin, ihanaa, mahtava ranta ja sit oli kaks punaista rapua 4,5h makoilun jäljiltä :D 

Meillä oli eilen oikee mättöpäivä. Syötiin rannalla aamupalaks paikallisessa mäkkärissä, ja päivälliseks syötiin paikallisessa KFCssä, ja iltapalat Lays pussi ja kokista :D 

Illalla saatiin nähdä mun elämäni.. Siis kaikkienaikojen mun näkemäni hienoin ilotulitus! OMG... itsenäisyyspäivän kunniaks ne räjäytti taivaalle mahtavan shown joka ei oo maksanu kyllä senttiäkään alle 100 000€.. Alakanttiin tuoki arvio menee... Oli laasershowta ja musiikkia ja koko hienous kesti varmaa 30min :) niin mahtavaa, mutta niinku Mathias totes, olis ne rahat voinu laittaa varmaa muutaman talon remppaan tai johki muuhun vähän akuutimpaan :D true.. Mutta edeleen oon ihan fiiliksis siitä koko showsta! Ne oli myös järjestäny 8 hävittäjän (?) näytöksen taivaalle suihkuvärineen kaikkineen. Tää show oli tietysti ilmanen, ja the place to be oli tää samainen ranta, missä me oltiin ottaas brunaa.. Aikasemmin.. Joten ei oltu sit paikalla siellä missä olis ehdottomasti pitäny olla :D mutta nähtiin kyl aika iso osa totaki showta keskustassa ku istuttiin kahvilla. Vau. Oli kyll hienon näköstä! :) 

Marseille on nyt siis nähty, ja en kyllä usko että toiste tullaan tänne. Tuli kyllä monta kertaa jo ikävä ihanaiseen Montpellieriin <3 toivottavasti Nizza on ihana paikka :) 
 
Vähän kuvaa meidän Marseillen hotellihuoneesta : 

Ja viimeisimpänä.. Jenna ja Katja, tää on teille ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti