sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Meidänkin tie vei Roomaan

Rooma, kaupunki jonka joka kulman takaa löytyy vanha rakennus, muurin osa tai hieno kirkko. Kaupunki jossa kamera ei ehtinyt meidän laukussa pitkiä aikoja olemaan. Todella hieno kaupunki! Meille iski jo pieni matka uupumus ja oikeestaan "läpi käveltiin" Rooma tyylillä "Colosseum- Check, Espanjalaiset portaat -Check, Trevin suihkulähde - check, Vatikaani - Check..." Ollaan matkan aikana saatu nähdä niin upeita paikkoja, pysähdyttäviä taideteoksia ja sanoinkuvaamattomia arkkitehtuurisia taidonnäyttöjä, että jotenki ei enää jaksanu innostua samalla tavalla. Mutta se ei tee Roomasta yhtään sen huonompaa paikkaa, meitä vaan väsytti :)

Se kuuluisa suihkulähde

Colosseum

Espanjalaiset portaat

Joku mesta mikä piti nähdä :)

Se joku kuuuisa linna.... Kvg

Popen Crib

Vatikaanin se joku aukio... Jengiä jonossa.

Vatikaanin vartia.. Vois vähä ottaa päähän jos työasu olis tuo... :D 

Koko reissun paras taideteos "kokoelma". Katutaidetta parhaimmillaan. Joku neropatti keränny kaduilta tavaraa ja roskaa ja tehny oikeesti tosi hauskan taidenäyttelyn yhden kadun varrelle.. Genious!


Oltiin Roomasta varattu vähän hienompi hotelli (Radisson Sas Blue *****) ja hotelli oli just mitä tarvittiin viimesille reissu päiville. Huone oli tosi hieno ja raikas, hotellin katolla oli iso uima-allas, kuntosali ja poreamme. Nyt ollaan siis Rooman läpijuoksun lisäks saatu rentoutua ja olla vaan :) 

Meillä kävi lauantaina pikku äksidentti.. Tultiin meidän läpijuoksu-reissulta väsyneinä takas hotellille, ja meitä oli vastassa iso vesilätäkkö huoneessa. Ilmeisesti ilmastointilaite pamahtanu ja päästäny nesteet pihalle. Ei siinä auttanu ku juosta respaan kertomaan miten on käyny.. Huoltomies tuliki aika nopeesti ihmettelemään tapahtunutta, ja hetken päästä hotellin edustaja tuli tuomaan meille uuden huoneen avaimet. Huoh. No ei siinä auttanu oikeen itkut eikä raivot markkinoilla, vaan TAAS saatiin pakata rinkat ja siirtyä... Ihan niinku ei tässä kahen viikon aikana olis tarpeeks saanu sitä tehdä jo muutenki. Kaiken lisäks osa meidän vaatteista oli kastunu tuon kirotun ilmastointilaitteen kosahtaessa. 

Saatiin siis uus huone joka ei ollu ollenkaa yhtä kiva ku meidän ekahuone :/ ei ollu kylpyammetta eikä LOTIONIA! :D prkl... No, isän tyttönä tietysti vaadin sit korvaukseksi vaivasta ilmaisetn aamiaisen.. So Worth it! Huhhu mikä aamiais bufee! Oon elämäni aikana saanut olla onnekas ja päässy matkustelemaan paljonki, mutta tuo Buffa oli kyllä tähän astisista aamiaistarjoiluista ehdottomasti paras ja suurin :P 

Roomassa syötiin pizzaa ja jäätelöä ja käytiin myös Kebabilla :D Käytii salilla (Mathias kävi, mä yritin rimpuilla niiden painojen kanssa, mutta totesin että matkan aikana mun pienetki muskelit on kadonnu), hilluttiin poreammeessa, vietettiin mys kvälleniä meidän kylpyammeessa viinin kera, otettiin aurinkoa katolla ja kärtsättiin Mathiaksen reidet :D Niin ja nähtiin tietenki KOKO Rooma yhdessä päivässä :D 
Mys kvällen

Hotelli oli vähän kauempana keskustasta, mutta aivan juna-aseman vieressä. Kuvaa kattoterassilta, näin lähellä junista oltiin! 





1 kommentti:

  1. Fiffigt att beställa ett fint hotell till de sista dagarna, rätt tungt att resa o skönt att få vila ut lite lyxigt emellanåt. Mamma knows!

    VastaaPoista