perjantai 19. heinäkuuta 2013

Pisa ja sen kuuluisa torni

Noniin, sit oliki reissun toiseks viimenen kaupunki nähty! Pisa yllätti meidät kyllä positiivisesti, vaikkei meillä tietenkää mitää oikee ennakkokäsityksia ollukkaan. Oli niin nappi valinta tulla Pisaan, koska kaupunki on aika pieni ja "nopeesti" nähty, jäi aikaa kerranki lepäämiseen. Eilen Mathias kävi aamulenkillä ja sit käytii yhdessä syömässä hotelli aamiainen ja mentii takas nukkumaan.. Ihanaa ottaa rauhassa kun nyt on menty tukka putkella reilu viikko. 
Pakollinen huone kuva:

Pisa on oikee opiskelija kaupunki ja kaupungin tunnelma oliki aika huoleton ja rento. Pisassa on noin 100 000 asukasta joista ilmeisesti aika suurikin osa on opiskelijoita. Otettiin hotellille bussi, koska ajateltiin ja karttaa kattomalla näytti että sinne olis ollu pitkäki matka. No ei ollu, ja tänää aamulla käveltii sit junikselle, ja matka kesti 20min. Kaupinki on aika vanhan olonen ja rakennukset oli aika sellasia hienoja ja ylväitä. Jotakuinki kaupunki muistutti aika paljon Utrechtiä vaikka Pisan halki meneeki vaan yks "joki". 

Meillä oli suunnitelmissa vaan käppäillä keskustassa eka päivä, ja säästää torni vierailu seuraavalle päivällä.. Mut jotenki vaan vahingossa seisottiin yhtäkkii sen tornin juurella. Ehkä kuvastaa kuinka pieni se kauounki on, kun vahingossa kävelee keskustan toiselle puolelle :D

Ilma oli taas kerran todella helteinen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten etittiin varjopaikka jossa päästii istumaan (mun selkä oli vieläki kipee enkä oikee voinu kävellä pitkiä matkoja) ja ihan vaan istuttiin ja naureskeltiin ihmisille varmaa tunnin ajan. Mä ymmärrän sen idean että on kiva ottaa kuva kun sitä tornia "pidetään pystyssä" tai "kaadetaan kumoon", mutta jotenki se koko skenaario jossa kokonainen puistoalue on täynnä ihmisiä tekemässä samaa. Eikä sekään nyt vielä oo niin hauskaa, mutta miten vaikeeta noiden kuvien ottaminen on :D oh my good... Olis pitäny muutamaa tyyppiä käydä läpsäsees otsaan et "HALOO!" Olisko kameramiehen helpompi liikkua ja vaihtaa kuvakulmaa kun sen, joka sitä tornia "kannattelee"?! Ei vissiin.. Nyt kuvaajat huuteli neuvoja ja kuvattava sahas edes takas ja sivulle... Näitä tälläsiä episodeja oli siis jokapuolella ton tornin ympäristössä :D On se vaikeeta olla ihmislapsi, ja ite sitä tekis asiat aina niin paljon paremmin ;) Vähän niinku lätkä matsis, helppo se on sieltä katsomosta huudella, eikö? :D

Anyway, ekana päivänä syötii vähä miten sattuu.. Jotai kebabjuttua (rullakebab jossa oli ranskalaisiaki sisällä :D ), ja illalla syötii pizzaa ja salaattia. Säästettiin Pastan syönti seuraavalle päivälle (eiliselle). Sit vaan oikeestaan käveltiin ja katteltiin ja ostettiin Mathiakselle kahdet kengät. Sen tähän astisen kenkulit on haissu niin pahalle, etten oikee pysty sanoin kuvaamaan. Niistä päästiin nyt eroon (thank good) ja Mathias sai kahdet uudet hyvätuoksuiset kengät tilalle. Im happy :) sit ostettiin kans muutama tuliainen... Pisan ostoskatu oli oikeestaa tosi kiva ja vaihtelua toi se ettei joka kadunkulmassa oo H&M ja Mango.. Toki löydettiin yks Zara kadun varrelta,  mutta näin muuten oli aika kiva ku ostoskadulla oli pieniä ihmeellisiä liikkeitä :)

Eilinen päivä meni vähän saman kaavan mukaan. Nukuttiin siis aamupalan päälle päikkärit ja lähdettii käppäilemään kaupunkin. Jotenki jännästi rupes taas tekee mieli Pizzaa, joten haettiin yks Pizza jaettavaks ja suunnistettiin kaltavalle tornille evästämään :) Eilen oli koko matkan eka päivä ku taivalla näkyi pilviä, ja oli niin ihanaa ku ei ollu +30' astetta, vaan nyt oli vaan joku +25' :D syötiin Pizzaa ja toistettiin samat hymähdykset ja himis-voivottelut ku edellisenä päivänä. Nyt ihmiset oli sitte keksiny että tornia voi pitää pystyssä myös letkassa, tai maassa maaten ja torni vaan jaloille lepäämään... Oi tätä omaperäisyyden määrää.... :D Meillä oli oikein hauskaa :) eilen tornin juurella myös esiintyi tyttökuoro, joka veti todella hienosti Bruno Marssia ja muittenki ajankohtasten artistien biisejä.
Pizza lounaan jälkee suunnistettiin takas ostoskadulle ja käytii syömässä italialIset jäätelöt.. Mun jäätelö oli niin hyvää.. Voi, se oli niin paras jäätelö jonka oon ikinä syöny!!! Vähän niinku Geishan makunen... Oj oj, niin hyvää! Hehe.. Jäätelön jälkee mentiin hotellille nukkumaan :D Pisassa siis liikkeet pistää ovet säppiin päivällä ja viettää siestaa, joten siellä kaduilla on aika turha hillua. Jotenki nätisti mä taas nukuin pari tuntia varmaa ja ruvettiin tekee lähtöä keskustaan joskus kuuden jälkee..

Meillä oli aika selvät sävelet illan ruuan kanssa. Oltii päätetty mennä hienosti syömään, ja tarkotuksena oli löytää kaupungin paras Pasta paikka. Oltii jo aikasemmin bongattu kaks hyvän näköstä paikkaa, mutta tää toinen ei sit jotenki enää houkuteltu ku käveltiin siitä ohi. Juotiin viinilasit ja odoteltii nälkää ennen seuraavaan paikkaan menoa. Tää toinen paikka oli kyllä niin joteki houkutteleva ja henkilökunta oli niin ilosta ja ja ja ja, emt.. Tuli vaan heti sellanen olo että tää on kyllä se meidän mesta :) Jaettiin siis Menuu, jossa sai vapaasti valita 4 pasta annosta, jotka sit jaettiin kaverin kanssa. Me saatiin siis valita neljä pastaa, ja valittiin seuraavat: rapupasta, Buffalo-mozzarellalla täytettyjä Ravioleja tomaatti kastikkeessa, Pasta carbonada ja tryffeli pasta. Jälkiruuat kuului myös sopimukseen, ja mathias otti mansikka tiramisun ja mä otin suklaakuorrutetun pannacotan. Nää jaettavat pasta-annokset oli siis kaikki tavallisen pasta-annoksen kokosia, joten voitte arvata oltiinko vähän täynnä 4 annoksen jälkee.. Eli siis mä söin eilen kaks annosta pastaa :D Mä oon tässä yrittäny miettiä millä tavoin kuvailisin meidän ruokaa eilen, ja en rehellisesti oikee keksi tarpeeks hyvää ja kuvaavaa sanaa. En tiedä mikä pastoista olis ollu paras... Tiedättekö kun ruoka on niin hyvää että vois melkee itkeä? :D siis... Ei pysty kuvailemaan, mutta en oo elämäni aikana ikinä,  IKINÄ!!! syöny noin taivaallista pastaa.. Voi jopa olla että nuo kaikki annokset päihitti mun 26 ikävuoden aikana syödyt ruuat. Yhtä parasta en osaa valita, vaan kaikki nuo annokset oli yhtähyviä... Ruoka oli niin hyvää, että pelkästään sen takia voisit tulla uudestaan Pisaan... Vaan syömään. Yhtään kuvaa ei tietenkää koko ravintola illasta otettu :D Voi että mä toivon että kaikki ihmiset sais maistaa ton ihanan ravintolan ruokia.. Sama ravintola löytyy myös Firenzestä, että jos joku on menossa Pisaan tai Firenzeen, niin tuo ravintola on ehdottomasti kokemisen arvonen! Meidän ruuat, jälkiruuat, isot viinilasit ja 1l soodavettä maksoi yhteensä 42€. Joka euron arvonen kokemus. Täytyy vielä mainita että saatiin kyseisessä paikassa myös koko matkan parasta palvelua :)

No joo, se siitä.. Nyt ehkä tajusitte että saatiin hyvää ruokaa :D 

Mä hain apteekista buranaa (6kpl 400mg tablettia 6€, svin dyrt sanon minä), mutta oli kyllä hyvä sijotus, koska nyt oon ollu selkäkivuton jo 2 päivää ja reippaasti oon pysyny Mathiaksen kannoillla tuolla Pisan pikku kujilla :) 

Nyt istutaan junassa Pisasta Roomaan. Matkan kesto 3h ja hinta 34,50€/hlö. Otettiin juna joka lähti Pisasta 11.13, ja kerranki oli kiva että ei ollu mikää kukon aikanne herätys :) Roomassa ollaan kahden aikoihin ja hotelli tulee olemaan niin super :P Radisson Sas Blue ja kokonaiset viisi tähteä. On uima-altaat ja seinättömät vessat :D mä niin odotan että pääsen taas uimaan :) 

Viimeiset lomapäivät alkaa nyt, ja maanantaina ollaanki 9.20 Vaasassa :) kuulin että Katja ja Mio on kipeinä, toivottavasti siellä on joku niitä hoitamassa! Mut dont worry Katti, ill be right there!

Ihana päästä kohta kotiin peseen vaatteita, näkemään Lennonia, Mioa ja Maita, siskoja ja veljeä, Syömää terveellistä ruokaa.. Salille.. Mutta vielä jaksan kyllä varmasti lomailla pari päivää ja nauttia täysillä tästä helteestä :)  

Ei se torni edes oo kalteva:

2 kommenttia:

  1. tervetuloa kotiin!!!!!

    t.jenna

    VastaaPoista
  2. Kyl me ollaan hetken moment of desperationin jälkeen pärjätty ihan hyvin vaikka kipeitä ollaanki. Mut Kiva ku tuutte takas!

    VastaaPoista