perjantai 12. heinäkuuta 2013

Montpellier

Hei hoi, nyt siirrytään tarinan kerronnassa seuraavaan etappiin. Tultii siis eilen Barcelonasta Montpellieriin junalla (n3,5h). Junamatka kaikkineen meni niin sujuvasti ja voin lämpimästi suositella kaikille jotka haluaa liikkua Barcelonasta vähä johki muuallekki! Ostettiin liput etukäteen jo suomesta, mutta juna-asemalla oli tosi hyvät lippu automaatit jotka toimi oikee hyvin, joten ei oo välttämättä pakollista ostaa mitää lippuja etukäteen. Barcelona - Montpellier = 60€/hlö.

 Montpellierin juna-asema sai meidät kyl niin hämilleen.. Niin rumia taloja ja jotenki todella tylyn olonen kaupunki. Meidän "hotelli" on aivan juna-aseman vieressä, me siis kirjaimellisesti kuullaan tänne nuo juna-aseman  kuulutukset. Tää meidän majapaikka on tällänen kolmen huoneiston majapaikka, jossa ei siis ole respaa tai muutakaanelämää... Oli kyl hämmentävää tulla tänne ku emäntä vei meidät kellari kerrokseen.. Huone osoittaitui kuitenki oikein hienoks!Ihan uus keittiö ja suihku ja jotenki aika romanttinen kokonaisuus! Laitan kuvia huomenna ku ehin siivota tääl vähä.. Nyt on kyl romanttisuus kaukana ku mä oon räjäyttäny rinkan sisällön all over the place :) maksetaan tästä lystistä 180€/2yötä.
 
Me ollaan Mathiaksen kanssa niin super kävelijöitä, että uskallan väittää että ollaan nähty ainaki suurimmaks osaks kaupungin parhaimmat nähtävyydet, puistot ja alueet. Ja kaupunki on kyllä sittenkin aika ihana <3 miljoonia pieniä kujia ja katuja sikinsoki, ja joka nurkan takaa tulee esiin uusia kahviloita ja pieniä ravintoloita jossa istuu ihmisiä viinillä ja syömässä tapaksia.. Aaah.. 

Jopa kaupungin uusin alue yllätti meidät! Kerranki arkitehtuuri sopi ihan älyttömän hyvin vanhan kaupungin kanssa ja taloja imarteli ihanat puistot ja kaupungin monet suihkulähteet. Kaupungista siis puuttuu meri ja ranta, joten suihkulähteillä on ilmeisesti haluttu tuoda edes vähän vettä keskustaan! No, mun missiona on nyt sit käydä vähä vilvottelees noissa suihkulähteissä :D Raukka Mathias, musta tuntuu että se ei oikee tajua mun vesi-villitystä :D Meidän oli tarkotus lähteä tänää rannalle, mutta jotenki tuntui raskaalta ettiä oikee spora, vaihtaa bussiin ja kävellä 20min että päästäis sinne.. Joten nuo suihkulähteet sai riittää tälläkertaa.

Kuvia (huom!) uudesta kaupunginosasta!

Jalkoja säästääksemme oltii eilen myös pienellä lilliputti kierroksella :D grande turismo! Mut oli oikeestaa ihan kiva välillä vaan istua ja ihmetellä :) junamatka kesti 40min ja maksoi 7€/hlö.

Eilen illalla käytii ettiis jotai syötävää, mut jotenki ollaan nyt syöty joka päivä jotai kunnon annoksia, joten päätettiin viettää ilta tapas lautasen ja viinin äärellä. Elämääki isompi omnom-kokemus! Oli niin hyvää.. Tänää uusiks ;) iso tapas lautanen juustoilla ja lihoilla + viinipikari 20€. Not bad!

Muuta Montpellierissä syötyä: tänää lounaaks lättyjä ja nutellaa ja milkshake (2€ + 4.90€). Ranskiksia ja paneroitua kanaa eilen lounaaks(~9€), täytettyjä patonkeja aamupalaks (n 4€/kpl)... Onneks en oo mukana missää kiloklubissa tai muussa... Siellä pallurat ja annoskoot huutais hoosiannaa :D mut ollaan kyl kävelty niin paljon, että ei yhtää haittaa vaik ravintoarvot ei ehkä mene ihan suositusten mukaan! Niin, ja mä ostuin tänää mathiaksen päällä ku se teki punnerruksia, kyl meidän jumpistaki jotai hyötyä on :D

Mathias osti tänää tunnin jahkailun jälkeen laukun (vaikee vissii tehä päätöksiä) ja mä ostin mekon yhtii häihin johka meidät on kutsuttu elokuussa! Laukku maksoi 40€ ja mun mekko 50€ :) 

Tänää käytii myös hakemassa junaliput huomiselle reissulle! Meidän matka jatkuu huomenna aamulla klo 9 kohti Marseillea! Montpellier on ehdottomasti näkemisen arvonen paikka, mut jotenki tuntuu kuitenki että ollaa kävelty nuo ostoskadut ja puistot tarpeeks moneen kertaan edestakas että nyt on hyvä jatkaa seuraavaan paikkaan! Junamatka montpellier-Marseille kestää noin 2h ja kustansi noin 50€/2hlö.. Not bad! Sanoinko jo että asutaan ihan juniksen vieressä, eli saadaan lähtee täältä vasta vaikka 5min ennen lähtöä, awsome! Mun selkä ei oikee diggaa tosta rinkan kannosta, joten kiva ku ei tarvi kauas lähtee kävelee! 

Nyt me huilataa hetki ja sit lähdetään takas keskustaan ettii illaks hyvää viini paikkaa :) (keskustaan kestää tästä siis sellanen 6min kävellä)! More news tomorrow! Musspuss!

3 kommenttia:

  1. Niin kiva ku kirjotat! Lisää näitä!

    Mä lähen nyt stramppenille, Jenna tulee hoitaa :-)

    VastaaPoista
  2. Så mycket fina ställen här i världen, vi är i södra litauen, mycket att se här också. o priserna helt andra än i västra europa.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista