keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Nice a.k.a Nizza

Nyt istutaan Junassa ja ei kyl oikeestaa kiinnostais yhtää kirjottaa.. Mut tiedän että vielä vähemmän löytyy inspiraatiota ku päästää perille Pisaan.

Nizza. Ihana. Ens kesänä todellakin takas tonne! Niin ihana kaupunki, ihana vanha kaupunki ja sen pienen pienet kujat ja kymmenet ravintolat <3 aivan ihana paikka, suosittelen jokaikiselle, lapsi perheille sopii oikeen hyvin, nuorille ja meille vanhoille ( :D )... Kaikille löytyy jotain :) 

Eka päivä meni taas kävellessä ja ihmetellessä. Löysin myös Michael Korssin oman liikkeen ja voitte arvata jos tää tyttö halkes ilosta ku niillä oli oikeella kuosilla oikee iPad coveri jota oon ettiny varmaa puolivuotta!!! Järjen ääni kuitenki jotenki ihmeesti astui kuvioihin, ja päätin antaa asian hautua seuraavaan päivään. No, jo tuntia myöhemmin totesin että ostan mielummin joskus sit MK laukun, koska iPad suojaa käytän vain ja ainoastaan niin kauan ku mulla on ipadi, ja sen jälkee se on vähän niinku käyttökelvoton. Im so smart.

Mulla on tuo alaselkä vähä kenkkuillu nyt viimeset päivät ja se tulee tosi kipeeks ku kävelee vaikka puolituntia. Onneks se kipu menee ohi ku saa istua 10 minuuttia, mut on se vähä ärsyttävää silti. Muuten ollaan molemmat oltu terveitä ja reippaita, ja edelleenki kävellään päivässä varmaa se 10km.. Nyt vaan pidetään vähä taukoja :) 

Nizzassa mä sain oman annokseni simpukoita ja Mathias söi pizzaa ja tokana päivänä syötii ihanassa pienessä ravintolassa Pasta bolognesee ja Mathias söi Lasagnea. Oli tosi hyvää, mutta nyt Italian rajan ylittäneenä odotukset on kyllä vielä korkeemmalla! 

Eilen käytiin sit päivä reissulla Monacossa, Monte Carlossa. Oli hauska tapaus juna-asemalla: istuttiin odottamassa junaa Nizzasta Monacoon, ja meidän vieressä istui jonki aikaa kaks poikaa reput seläs.. Jossai vaihees toinen näistä pojista rohkeni kysyä ruotsiks et mistä ollaan.. No Suomesta.. Niin oli pojatki, ja riktigt från österbotten :D Pieni maailma. Toinen pojista oli raippaluodosta ja toinen kokkolasta. Toisen nimi oli Mathias ja se alottaa niiden reissun jälkee työt Wärtsilässä. On tää maailma sellanenki ankka lampi :D

No joo, Monte Carlo: Jos nizzassa on yhtäpaljon range rovereita ku LV laukkuja, nii Monte Carlossa on yhtä paljon yli 50metrin jahteja ku Hermeksen laukkuja. Hitto niitä jahteja, ja minkä kokosia!! Ja siis oonhan mä ennenki nähny tollasia veneitä, mut jotenki toi määrä oli sokaiseva, kuinka paljon rahaa voi yhden maan rannikolla kellua! Ihan käsittämätöntä.

Sit käytiin myös tietysti tsekkaas paikallinen Casino. Sisälle ei päästy ku Mathiaksella oli vaimon hakkaaja päällä (hihaton paita niille jotka ei tajua (lue: äiti)). Mutta tylsältä se näytti ainaki oven raosta ku kattoi. Parkki paikka oliki sitte mielenkiintosempi :D

Niin, ja oli hauska huomata että Hermeksen, Pradan, LV ym liikkeissä oli melkee enemmän ihmisiä ku Zarassa :D Syötii pieni lounas siinä satamassa (Hampurilainen ja mä söin tomaatti mozzarella salaatin, olut +limsa joku 30€. Suosittelen ehdottomasti käymään tuolla, koska kaupunki on Todella kaunis ja rakennuksen niin hienoja ja hyvin hoidettuja. Pieniä katuja ja rappusia jokapaikas :) sellanen muutama tunti riitti ainaki meille ihan hyvin, ja tultii takas Nizzaan illaks. Junamatka Nizza-MC kesti joku 17min ja maksoi 3,60€/ suunta. Kuvassa näkyy myös meidän Österbotniska vänner :)

Eilen illalla käytiin vielä iltauinnilla, kun päivällä tuo aurinko on kyllä vähä turhan polttava. Oli kiva vähä pulikoida ja nauttia viileestä illasta rannalla.

Mitäs muuta meille kuuluu... Oikein hyvää :) Mitä nyt yleistä hömpötystä ja hauskaa on! Vähän (tosi vähän) alkaa olee ikävä ite tehtyä ruokaa ja puhtaita vaatteita.. 

Tänä aamuna herättiin kuuden jälkee ja lähettii kävelee rinkat seläs asemalle päin  (1,5km?). Ostettiin junaliput tälläkertaa jo etukäteen, koska meillä tuli niin paljon vaihtoja jne, joten oli varmempaa että joku joka osaa tekee lippujen oston meidän puolesta. Juna matka menee kutakuinkin näin : Nizza- Ventimiglia (?) - Genove - Pisa. Nyt meillä on noin 40min jäljellä ja sit ollaanki perillä :) taas kerran junamatkat on menny niin hyvin! Tämä em. Lenkki maksoi nyt 52€/hlö :) 

Geneven juna-asemalta löydettyä :D

3 kommenttia:

  1. Aaa ankkalampi :-)

    Kai toi nutski purkki on mun tuliaine?

    VastaaPoista
  2. Ja btw sun älsklings bulle on tääl kipeenä. Kamala yskä, kuume ja oksennusta 2 kertaa. Se on aika parka...

    VastaaPoista
  3. härligt att läsa först står ni o dräglar utanför Vuittons butiker o kollar in båtar i hamnen o så siter ni på stationen o äter hamburgare - so smart.

    VastaaPoista